Zatvori
Poslovni Puls
26/03/2019

Što o zaposlenim majkama kažu njihova djeca?

POVEZANE OBJAVE:

Zaposlene mame proživljavaju jedan od najboljih perioda u novijoj povijesti biznisa. Prema istraživanju sa Harvarda, pokazalo se da kćeri zaposlenih majki u svojoj karijeri ostvaruju više nego kćeri "mama kućanica".

 

Zaposlene majke plaču jednom tjedno zbog stresa

Uz taj podatak, pokazalo se i da sinovi zaposlenih majki pridonese u više kućanskih poslova nego sinovi "mama kućanica", gdje se ispostavilo da sinovi zaposlenih majki gotovo dvostruko više rade kod kuće.

Još jedna studija prošle godine otkriva da djeca obitelji sa niskim prihodima su se bolje ponašala u vrtićima ako su se njihove majke vratile brzo na posao poslije poroda. Prema tom istraživanju čak 70% djece smatra da mame koja rade mogu postići jednako dobar odnos sa svojom djecom kao i "mame kućanice".

Dobre su to vijesti za mame, jer nedavna istraživanja su pokazala da zaposlene mame jednom tjedno plaču zbog stresa. Da li se svi ti podaci zaista pretvaraju u djela, za forbes su komentirale Kailei Carr i Blaire Knight, kćeri zaposlenih mama:

"Vjerujem da sam ambicioznija i uspješnija zahvaljujući tome što je moja mama radila. Moja mama je bila direktor u McDonalds's-ovom HR-u i pošto su moji roditelji rastavljeni, bila je samohrana majka. Zbog njenih konstantnih promocija na poslu, za vrijeme moga školovanja smo mijenjali lokaciju svako 2-3 godine. Zbog toga, ja se vrlo lako prilagođavam novim sredinama. Naravno, bilo je tu i teških trenutaka, moja mama nikad nije bila puno angažirana oko moje škole, a neke stvari sam kasnije naučila nego moje vršnjakinje. Svejedno, nikad ne bih mijenjala način na koji je mama odgojila brata i mene." - izjavila je Kailei Carr.

"Gledajući mamu kako radi kao adolescent bilo je jako inspirirajuće. Vidjela sam kako prolazi kroz master i PhD sve dok je radila kao stalno zaposlena u svojoj kompaniji. Uz to još je bila i samohrana majka. Naučila me kako da budem fokusirana i marljiva, kako da radim strastveno i učim, kako da komuniciram sa ljudima na poslu i van posla.  Uspješnija sam jer sam od nje učila." - Blaire Knight

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram