Zatvori
Poslovni Puls
11/03/2016

Zagreb domaćin svjetskog kongresa socijalnog turizma

POVEZANE OBJAVE:

Svjetski kongres socijalnog turizma održat će se u Zagrebu u listopadu ove godine, a nositelj projekta je neprofitna organizacija International Social Tourism Organisation (ISTO)...

Kongres se održava svake dvije godine, a do sada je bio na četiri kontinenta. Ponajviše zahvaljujući angažmanu Vande Šagovac iz udruge Svijet tišine Zagreb će imati čast ugostiti ovako velik i važan događaj. Ovaj su tjedan u inspekcijskom posjetu u ime navedene organizacije bili njezin predsjednik Charles Etienne Belanger i tajnik Yves Richard Godin. Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić jučer je primio delegaciju organizatora kongresa, a dojmovi prisutnih bili su više nego pozitivni, navodi se u priopćenju.

"Prije svega bih želio istaknuti da je glavni ''krivac'' za održavanje kongresa gospođa Šagovac. Od kada smo saznali da će Zagreb biti domaćin, odmah su i krenule pripreme. Čelnici ISTO-a zadovoljni su svime što su do sada vidjeli. U svakom je poslu priprema jako važna, tako da smo i mi njoj pridali veliku pažnju. Puno nam znači snažna podrška raznih ministarstava i Grada Zagreba koji je stao uz nas od prvog dana. Projekt je velik i dat ćemo sve od sebe da ovo bude najbolji kongres do sada. Pozivam sve zainteresirane udruge da nam se jave i da uspostavimo suradnju na obostrano zadovoljstvo", rekao je predsjednik organizacijskog odbora kongresa dr. Miljenko Bura.

Socijalni turizam u svijetu sve je popularniji. Njegova je polazna točka ta da nudi jednaka prava za sve, bez obzira na rasu, financijsko stanje i sposobnosti. Strategija razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine socijalni turizam definira kao segment koji predstavlja turizam budućnosti i zato ga je potrebno dodatno razvijati. Španjolska ga je prepoznala davnih dana i bilježi povrat uloženog, te broji 300 centara specijaliziranih za obiteljski turizam poznat kao Family Holiday Association, stoji u priopćenju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram