Zatvori
Samsung zgrada
Foto: Babak Habibi / Unsplash
PoslovniPuls
04/07/2024

Samsung očekuje dramatičan rast dobiti na krilima potražnje za AI tehnologijom

Samsung očekuje povećanje dobiti u drugom kvartalu za čak 13 puta u odnosu na prošlogodišnje rezultate i to zbog rastuće potražnje za tehnologijom umjetne inteligencije.

Operativna dobit najvećeg svjetskog proizvođača memorijskih čipova, pametnih telefona i televizora vjerojatno je porasla na 8,8 bilijuna wona (6,34 milijarde dolara) u kvartalu koji je završio 30. lipnja, navode analitičari.

Ta bi za Samsung bila najviša dobit u zadnje dvije godine.

Samsung profitira od globalne AI potražnje kao proizvođač vrhunskih DRAM i HBM čipova koje koriste proizvođači specijaliziranih AI računalnih čipova.

Tijekom drugog kvartala, cijene memorijskih čipova skočile su za oko 13% do 18% u odnosu na prethodni kvartal.

Istovremeno, Samsungova divizija za mobile uređaje vjerojatno je zabilježila smanjenje operativne dobiti u drugom kvartalu u odnosu na prošlu godinu unatoč isporuci sličnog broja pametnih telefona, kažu analitičari. Razlog za pad su viši troškovi proizvodnih dijelova i veće ulaganje u marketing.

Za idući tjedan Samsung je zakazao predstavljanje nove generacije svojih smartphona i mobilnih dodataka poput novog pametnog prstena za praćenje zdravlja.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram