Zatvori
Apple
Foto: surasak_ch / Unsplash
PoslovniPuls
02/07/2024

Dobre vijesti za Apple: Kinezi ponovno počeli kupovati iPhone

Isporuke iPhonea u Kini porasle su za oko 40% u svibnju, što je znatno više u usporedbi s ukupnim rastom isporuka pametnih telefona od 13%. To su Bloombergove procjene temeljene na novim podacima Kineske akademije za informacijske i komunikacijske tehnologije, istraživačke skupine povezane s kineskom vladom.

Ovaj skok slijedi nakon porasta isporuka Appleovih pametnih telefona od 50% u travnju, što ukazuje na značajan rast na njegovom najvećem tržištu van SAD-a.

Međutim, važno je napomenuti kako je Apple agresivno smanjio prodajne cijene iPhonea i pokrenuo niz novih promocija u mjesecima prije kineskog festivala kupovine 18. lipnja, što bi moglo negativno utjecati na njegove prodajne marže, poručuju analitičari.

Poboljšane prognoze za Kinu i nedavne vijesti o Appleovom partnerstvu s OpenAI-om, vodećom tvrtkom u području umjetne inteligencije, pomogle su povećati vrijednost dionica tvrtke za 13% ove godine nakon pada u ožujku i travnju.

Međutim, AI značajke koje koriste ChatGPT možda neće biti dostupne u Kini kada budu lansirane na sljedećem iPhoneu, jer Peking još nije odobrio OpenAI bot za korištenje na kineskom tržištu.

Posljednji Appleovi rezultati pokazuju kako je tvrtka ostvarila 16,4 milijarde dolara, odnosno 18% od svojih približno 91 milijarde dolara prihoda u prošlom tromjesečju u regiji Velike Kine — regiji koja uključuje Kinu, Hong Kong, Tajvan i Makao. To je pad od 8% u usporedbi s istim razdobljem prošle godine, dok je ukupni pad prihoda iznosio 4%.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram