Zatvori
Učenik koristi mobitel
Foto: David Kennedy / Unsplash
PoslovniPuls
19/06/2024

Kalifornijske škole uvode potpunu zabranu korištenja mobitela

Los Angeles Unified School District odobrio je cjelodnevnu zabranu korištenja mobitela, navodeći kako uređaji odvlače djecu od učenja, narušavaju mentalno zdravlje i guše osobne veze.

Školski okrug s 400.000 učenika, drugi po veličini školski sustav u SAD-u, najavio je kako će proučiti načine za provedbu programa kada stupi na snagu u siječnju iduće godine, uključujući i to hoće li učenici biti prisiljeni pohranjivati mobitele u zatvorene torbe ili posebne ormariće.

Rezolucija odobrena u utorak poziva se na niz istraživanja koja ističu štetne učinke upotrebe mobitela kod mladih, uključujući istraživanja organizacije Common Sense Media koja su pokazala kako polovica svih tinejdžera ističe da se osjećaju "ovisni" o svojim mobitelima te drugo istraživanje koje je pokazalo kako čak 97% djece u dobi od 11 do 17 godina koristi svoje mobitele tijekom školskog dana.

"Djeca više nemaju priliku biti samo djeca," rekao je u izjavi član odbora Nick Melvoin, koji je predložio rezoluciju.

Inače, u Los Angelesu, učenicima je trenutno zabranjeno koristiti mobitele tijekom nastavnih sati, ali im je dopušten pristup tijekom ručka ili kratkih pauzi.

Školski administratori diljem SAD-a bore se s načinima kako riješiti problem raširene upotrebe pametnih telefona među djecom. Oko 70% srednjoškolskih nastavnika kaže kako je ometanje učenika zbog mobitela veliki problem u njihovim učionicama, pokazalo je istraživanje Pew Research Centera.

U saveznoj državi New York, guvernerka Kathy Hochul također planira predložiti mjeru za zabranu pametnih telefona u školama tijekom zakonodavne sjednice 2025. godine.

Guverner Kalifornije Gavin Newsom rekao je u utorak kako će surađivati sa zakonodavcima kako bi ograničili upotrebu pametnih telefona tijekom školskih sati u svim školama u državi. "Kada su djeca i tinejdžeri u školi, trebaju biti usredotočeni na učenje — a ne na svoje ekrane," rekao je.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram