Zatvori
ChatGPT mobilna aplikacija
Foto: Solen Feyissa / Unsplash
PoslovniPuls
13/06/2024

Evo koliko će OpenAI zapravo zaraditi ove godine

OpenAI ove godine očekuje prihode u visini od 3,4 milijarde američkih dolara, što predstavlja dvostruko povećanje u odnosu na prošlogodišnje prihode koji su navodno iznosili 1,6 milijardi dolara, javlja The Information.

Sam Altman, izvršni direktor tvrtke za istraživanje umjetne inteligencije, podijelio je ove projekcije na nedavnom sastanku sa zaposlenicima kompanije.

Većina godišnjeg prihoda OpenAI-a – oko 3,2 milijarde dolara – navodno dolazi od njegovih vlasitih proizvoda i usluga. Još 200 milijuna dolara dolazi od pružanja usluga putem Microsoft Azure platforme.

OpenAI, koji je nedavno procijenjen na 86 milijardi dolara, suočava se s pojačanim pritiskom od strane sličnih dobro financiranih konkurenata. Google je lansirao najnovije verzije svojih AI modela, a isto je učinio i startup Reka AI.

U međuvremenu, xAI Elona Muska navodno zatvara novu ulagačku rundu koja bi mu mogao donijeti procjenu vrijednosti od 24 milijarde dolara. Pariški Mistral AI jučer je najavio prikupljanje 640 milijuna dolara uz procjenu vrijednosti od 6 milijardi dolara. Apple je također najavio niz AI alata ugrađenih u svoje proizvode.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram