Zatvori
Apple logo na trgovini
Foto: Niccolò Chiamori / Unsplash
PoslovniPuls
12/06/2024

Na krilima novih AI mogućnosti Apple ponovno zauzeo poziciju druge najvrijednije kompanije na svijetu

Cijena dionice Applea skočila je za 7%, dosegnuvši rekordnu vrijednost po prvi put u 2024. godini, nakon što je Apple najavio najavio lansiranje vlastite AI platforme, Apple Intelligence.

"Ako dobro pogledate što su najavili shvatit ćete da je ovo neviđena sposobnost koju će Apple uvesti i koja će integrirati AI u naš svakodnevni život," izjavio je Gil Luria, direktor u D.A. Davidsonu, za Yahoo Finance.

Podsjetimo, u ponedjeljak je Apple najavio "Apple Intelligence", a koji će biti integriran u sve njihove hardverske i softverske proizvode, od iPhonea i Maca do emailova, poruka i fotografija. Apple Intelligence će biti dostupan za iPhone 15 Pro te iPade i Macove s M1 serijom čipova i novijim modelima kasnije ove jeseni.

Ključne značajke lansiranja uključuju ažuriranja za osobnu pomoćnicu Siri, koja će sada moći pretraživati brojeve telefona za adrese poslane u porukama ili pronaći fotografije na temelju glasovnih naredbi. Apple je također lansirao nova softverska ažuriranja za iPhone, iWatch i osobna računala.

"Naše iskustvo s anketama potrošača s prethodnim generacijama iPhone lansiranja govori nam da je ciklus nadogradnje hardvera više potaknut zbirkom nadogradnji značajki u raznovrsnim aplikacijama, koje će u cjelini pružiti razloge za nadogradnju tijekom sljedećih nekoliko godina," napisao je Samik Chatterjee, stariji analitičar u JPMorgan. "Uvođenje AI-a na Mac, iPad i Phone podržat će ciklus nadogradnje svih uređaja".

Apple je nakon cjenovnog rasta dionica ponovno od NVIDIA-e preuzeo poziciju druge najvrijednije kompanije na svijetu s tržišnom kapitalizacijom većom od 3,1 bilijuna dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram