Zatvori
OpenAI aplikacija
Foto: Solen Feyissa / Unsplash
PoslovniPuls
11/06/2024

OpenAI dobio svoju prvu direktoricu financija

OpenAI je u ponedjeljak objavio kako je imenovao Sarah Friar, bivšu izvršnu direktoricu hiperlokalne društvene mreže Nextdoor, na mjesto glavne financijske direktorice kompanije (CFO).

Tvrtka za umjetnu inteligenciju također je imenovala Kevina Weila, koji je prethodno radio u Twitteru, Facebooku i Instagramu, za glavnog direktora proizvoda.

Friar je ranije radila kao financijska direktorica u Squareu, a također je i članica upravnog odbora Walmarta. Prije toga radila je u Goldman Sachsu, McKinseyju i Salesforceu.

"Sarah i Kevin donose duboko iskustvo koje će omogućiti OpenAI-u da proširi naše operacije, postavi strategiju za sljedeću fazu rasta i osigura da naši timovi imaju resurse potrebne za nastavak uspjeha," rekao je izvršni direktor OpenAI-a Sam Altman.

Nova imenovanja slijede nakon odlaska suosnivača i glavnog znanstvenika OpenAI-a, Ilye Sutskevera, u svibnju, kojeg je zamijenio Jakub Pachocki.

Pachocki je prethodno bio direktor istraživanja u OpenAI-u i vodio je razvoj GPT-4 i OpenAI Five.

Sutskever je igrao ključnu ulogu u dramatičnom otkazu i ponovnom zapošljavanju Sama Altmana u studenom prošle godine. U to vrijeme, Sutskever je bio član upravnog odbora OpenAI-a i pomogao je orkestrirati Altmanovo otpuštanje, piše Reuters.

Nakon Altmanovog povratka, Sutskever je uklonjen iz upravnog odbora, a njegova pozicija u tvrtki postala je nejasna.

Andrej Karpathy, AI znanstvenik i jedan od osnivača OpenAI-a, napustio je tvrtku u veljači.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram