Zatvori
Elon Musk
Foto: U.S. Air Force / Trevor Cokley
PoslovniPuls
11/06/2024

Elon Musk zaprijetio Apple-u: Zabranit ću vaše uređaje ako integrirate ChatGPT

Milijarder Elon Musk rekao je u ponedjeljak kako će zabraniti Apple uređaje u svojim tvrtkama ako proizvođač iPhonea integrira ChatGPT na razini operativnog sustava iOS.

"To je neprihvatljivo kršenje sigurnosti," rekao je Musk, koji je izvršni direktor proizvođača električnih vozila Tesla i svemirske kompanije SpaceX te vlasnik društvene mreže X (bivši Twitter).

"I posjetitelji će morati ostaviti svoje Apple uređaje na ulazu, gdje će biti pohranjeni u Faradayevom kavezu (metalni oklop koji štiti predmete od djelovanja električnih polja i radiovalova, op.a.)", rekao je Musk.

Ranije tijekom dana, Apple je najavio niz AI značajki u svojim aplikacijama i operativnim platformama te partnerstvo s OpenAI-jem kako bi doveo ChatGPT tehnologiju na svoje uređaje.

Apple je izjavio da je izgradio AI s privatnošću "u srži" i da će koristiti kombinaciju obrade na uređaju i obrade u oblaku kako bi omogućio te značajke.

"Apsurdno je da Apple nije dovoljno pametan da napravi vlastiti AI, ali je nekako sposoban osigurati da će OpenAI zaštititi vašu sigurnost i privatnost", napisao je ljutiti Musk na X-u.

"Ono što Apple sada pokušava dodati narativu jest to da kada (podaci) napuste uređaj i odu u sigurni privatni oblak, također se provodi anonimnost korisničkih podataka i zaštita tih informacija. Apple korisničke podatke neće vidjeti" rekao je Ben Bajarin, izvršni direktor konzultantske tvrtke Creative Strategies.

Podsjetimo, Musk je početkom ožujka ove godine podigao tužbu protiv OpenAI, koji je suosnovao 2015. godine, i njegovog izvršnog direktora Sama Altmana, tvrdeći da su napustili izvorni cilj startupa da razvija AI za dobrobit čovječanstva, a ne za profit.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram