Zatvori
Aptoide iOS
PoslovniPuls
11/06/2024

Aptoide postaje prva nezavisna trgovina iOS aplikacijama u Europi

Nezavisna trgovina aplikacijama Aptoide lansirana je na Appleovom iOS-u u Europi nakon što je ranije ove godine uveden Zakon o digitalnim tržištima.

Kako izvještava TechCrunch, ova trgovina je pokrenuta prošlog četvrtka s šest naslova, uključujući Word Jungle, Condor – A Leap of Faith i Charades Guess the Word.

Više od 100 programera izrazilo je interes za Aptoide do sada, uz listu čekanja od 20.000 korisnika. Između 500 i 1.000 pristupnih kodova će se dijeliti dnevno kako bi se omogućilo aplikaciji da kontrolira rast i prima povratne informacije.

Aptoide također ima alternativno rješenje za kupnju unutar aplikacija za iOS i nudi IAP softverski razvojni kit za programere igara i korisnike, pokrenut u suradnji s Appleom.

"Trgovina igara Aptoide na iOS-u predstavlja značajnu promjenu u načinu na koji korisnici i programeri stupaju u interakciju s iOS gaming ekosustavom," rekao je suosnivač i CEO tvrtke Paulo Trezentos.

"Označava značajan odmak od tradicionalnog iOS gaming ekosustava, koji je do sada kontrolirao Appleov App Store. Zahvaljujemo Appleu na dosadašnjoj podršci, znajući da još uvijek postoje područja za poboljšanje u alternativnoj distribuciji iOS aplikacija. Optimistični smo kako će, uz kontinuiranu suradnju s Appleom i regulatorima, poslovni uvjeti i korisničko iskustvo biti poboljšani u narednim mjesecima."

Aptoide će se za sada fokusirati samo na video igre, ali može se proširiti na druge usluge na iOS-u u budućnosti, rekao je Trezentos za The Verge.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram