Zatvori
Gideon robot
Foto: Gideon
PoslovniPuls
03/06/2024

Hrvatski Gideon najavio suradnju s NVIDIA-om

Gideon, hrvatska tvrtka specijalizirana za robotiku i umjetnu inteligenciju koja se bavi autonomnim mobilnim robotima (AMR) pogonjenim vlastitom prostornom AI i 3D tehnologijom vida, danas je najavila suradnju s NVIDIOM kako bi ubrzali automatizaciju opskrbnog lanca pomoću napredne AI tehnologije.

Gideon, pionir u automatizaciji procesa utovara i istovara prikolica i rani usvojitelj NVIDIA Isaac robotske platforme, dodatno optimizira procese rukovanja materijalima u opskrbnom lancu udruživanjem s NVIDIOM kako bi iskoristio potencijal NVIDIA Isaac Perceptor tehnologije u prostoru AMR-a.

"Suradnja Gideona i NVIDIA-e pomoći će u rješavanju neriješenih složenih izazova u robotici i automatizaciji opskrbnog lanca, kombinirajući Gideonovu AI pogonjenu AMR tehnologiju i NVIDIA-ino ubrzano računalstvo", izjavio je Josip Ćesić, izvršni direktor Gideona.

Godišnje se u SAD-u troši preko 150 milijardi dolara na utovar i istovar prikolica, proces koji je još uvijek u velikoj mjeri netaknut automatizacijom. Implementacijom automatiziranih rješenja za utovar i istovar kamiona, tvrtke smanjuju težak fizički rad, ostvaruju značajne uštede i povećavaju sigurnost, poručuju iz Gideona.

Integriranjem Gideonovog autonomnog AI-jem pogonjenog viljuškara TREY u procese utovara i istovara transformiraju se operacije opskrbnog lanca, pojednostavljuju se radni procesi i postižu izvanredni dobici u učinkovitosti, istovremeno smanjujući ozljede na radnom mjestu.

Ključna tehnologija koja to omogućuje je AI i 3D vizualna percepcija koja omogućava robotu da razumije svijet u 3D s detaljnom semantikom i gustom geometrijom, čineći ga jednostavnim za pouzdano, dosljedno i sigurno djelovanje u dinamičnim okruženjima, zajedno s ljudima.

"Rješenja s autonomnim mobilnim robotima imaju potencijal transformirati opskrbni lanac, skladištenje i logistiku," rekao je Deepu Talla, potpredsjednik robotike i edge AI u NVIDIA-i. "Integracija NVIDIA Isaac Perceptor modularnih knjižnica i AI modela u Gideonove tehnološke stackove pomaže donijeti AI akceleraciju u sektor logistike."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram