Zatvori
Računalni čip
Foto: Vishnu Mohanan / Unsplash
PoslovniPuls
27/05/2024

Čini se kako će i ova godina biti obilježena rastom sektora poluvodiča specijaliziranih za AI

Svjetsko tržište poluvodiča porast će u ovoj godini za 10 posto, procjenjuje tajvanski TSMC, vodeći dobavljač američkih tehnoloških divova Applea i Nvidije.

Prema specijaliziranoj publikaciji World Semiconductor Trade Statistics, tržište poluvodiča će ove godine porasti za 13,1 posto.

TSMC predviđa kako će prodaja u drugom tromjesečju porasti za čak 30 posto zbog povećane potražnje za poluvodičima koji se koriste u aplikacijama umjetne inteligencije (AI).

"Živimo u novom zlatnom dobu mogućnosti koje nudi umjetna inteligencija," izjavio je u četvrtak viši potpredsjednik Cliff Hou na događaju u Hsinchuu, gdje se nalazi sjedište ove tajvanske tvrtke.

I mmerički div Nvidia očekuje kako će njegovi prihodi porasti više nego što se inicijalno predviđalo. Podsjetimo, Nvidia je u prvom ovogodišnjem kvartalu zabilježila prihode od 26 milijardi dolara, što predstavlja rast od 400% u odnosu na prošlu godinu.

"Počela je nova industrijska revolucija," izjavio je izvršni direktor Nvidije, Jensen Huang. "Kompanije i zemlje surađuju s Nvidijom kako bi prebacile bilijune dolara vrijedne tradicionalne podatkovne centre na ubrzano računalstvo, gradeći novu vrstu podatkovnih centara – tvornice umjetne inteligencije."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram