Zatvori
Bukurešt
Foto: Christina Kirschnerova / Unsplash
PoslovniPuls
23/05/2024

Amazon u Rumunjskoj otvara svoj prvi razvojni studio za videoigre u Europi

Amazon Games otvorio je svoj prvi razvojni studio u Europi, na čelu s bivšim direktorom Ubisofta Cristianom Panom.

Sjedište novog studija nalazi se u Bukureštu, a fokusirat će se na podršku rastućem portfelju igara Amazona te se pridružiti već uspostavljenim razvojnim timovima u Orange Countyju, Montrealu, San Diegu i Seattleu.

Voditelj studija Cristian Pana ima više od dva desetljeća iskustva u Ubisoftu na raznim pozicijama, počevši u QA odjelu 2004. godine, nakon čega je prešao na razne uloge producenta prije nego što je postao direktor Ubisoft Bukurešta od 2020. do 2024. godine.

"Uzbuđen sam što se pridružujem Amazon Gamesu u trenutku kada tim aktivno radi na uzbudljivim projektima," rekao je Pana.

"U prošlosti sam izgradio i vodio izvrsne timove i znam da je ovo područje Europe mjesto gdje se nalaze neki od najboljih talenata u svijetu videoigara."

Potpredsjednik Amazon Gamesa Christoph Hartmann dodao je: "Širenje naših internih razvojnih timova u Europu bio je prirodan sljedeći korak za nas dok se bavimo našim brendovskim portfeljem.

"Bukurešt je poznat kao jedan od vodećih gradova u Europi za razvoj videoigara i radujemo se što ćemo iskoristiti bogatstvo lokalnog talenta."

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram