Zatvori
Pythagora startup - Hrvatska tim
Foto: Pythagora
PoslovniPuls
15/05/2024

Hrvatski AI startup Pythagora osigurao investiciju od 4 milijuna dolara za daljnji razvoj

Hrvatski AI startup Pythagora, objavio je kako je uspješno osigurao ulaganje vrijedno 4 milijuna dolara i to od strane poznatih ulagača Y Combinator, Inovo, 500 Emerging Europe, Moonfire, Rebel i Uphonest Capital. U tvrtku je uložio i poznati hrvatski tehnološki poduzetnik Damir Sabol.

U središtu Pythagorine usluge je GPT Pilot, alat otvorenog koda koji omogućuje brzu izradu aplikacija putem razgovara (chata) s AI developerom, pojednostavljujući zadatke od otklanjanja grešaka i refaktoriranja do predaje koda i ispravljanja bugova. Omogućujući nesmetanu komunikaciju između korisnika i AI developera tijekom cijelog procesa razvoja, Pythagora osigurava optimalnu učinkovitost i kvalitetu, značajno smanjujući vrijeme potrebno za plasman proizvoda na tržište.

"Iako veliki jezični modeli pokazuju sposobnost generiranja dijelova koda - baš kao što to rade iskusni programeri, izrada aplikacija spremnih za tržište zahtijeva bitne, ponavljajuće i determinističke korake, uključujući predaju koda, otklanjanje bugova, iterativno usavršavanje, prilagodbu i detaljno refaktoriranje - procese koji su ključni u svakodnevnom radu svakog developera", izjavio je Zvonimir Sabljić, suosnivač Pythagore.

Iz Pythagore poručuju kako će svježi kapital iskoristiti za proširenje istraživanja i razvoja tvrtke, dok će također poticati rast i prihvaćanje korisnika u sljedećih nekoliko godina.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram