Zatvori
Berlin
Foto: Florian Wehde
PoslovniPuls
15/05/2024

Amazon najavio važno ulaganje u Njemačku vrijedno gotovo 8 mlrd. eura

Amazon Web Services (AWS) najavio je u srijedu kako planira uložiti 7,8 milijardi eura (8,44 milijardi dolara) u Njemačku do 2040. godine, a sve kako bi izgradio infrastrukturu za računalne usluge u oblaku za europsko tržište.

Prošle godine AWS je najavio planove za pohranu podataka na poslužiteljima smještenima u Europskoj uniji kako bi zaštitio privatnost podataka za vlade i korisnike u visoko reguliranim industrijama.

Tvrtka je izjavila kako će do kraja 2025. godine pokrenuti nekoliko podatkovnih centara u njemačkoj pokrajini Brandenburg, koji će biti dostupni svim korisnicima.

Novo ulaganje podržat će prosječno 2.800 stalnih radnih mjesta u lokalnim njemačkim tvrtkama svake godine, navedeno je u izjavi.

Prošlog tjedna AWS je također objavio kako će pomoći Telefonica Njemačkoj u premještanju milijun korisnika 5G mreže na svoju platformu za računalstvo u oblaku od kraja ovog mjeseca.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram