Zatvori
OpenAI tražilica
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
10/05/2024

OpenAI idući tjedan predstavlja direktnog konkurenta Googleovoj tražilici

OpenAI planira javno predstavljanje usluge pretraživanja interneta pogonjene umjetnom inteligencijom, što će ga dovesti u izravnu konkurenciju s Googleom, navode američki mediji.

Reuters navodi kako je izvjesno da će OpenAI predstavljanje izvesti u ponedjeljak, samo dan prije Googleove godišnje konferencije I/O u utorak, na kojoj će internetski div predstaviti niz novih proizvoda koji koriste AI tehnologiju.

Bloomberg doznaje kako će ChatGPT ubuduće moći izravno povlačiti informacije s interneta i uključivati citate.

Industrijski promatrači već dugo nazivaju ChatGPT alternativom za prikupljanje online informacija, iako se borio s pružanjem točnih i stvarnih informacija. Microsoft Bing tražilica već je integrirala određene značajke ChatGPT-a za lakše pretraživanje traženih informacija. U međuvremenu, Google je najavio kako će generativna umjetna inligencija uskoro postati sastavni dio njegove tražilice.

Iako još uvijek ne postoje baš nikakve informacije o tome kako će funkcionirati OpenAI-jev pretraživač, neki internet entuzijasti otkrili su kako bi isti od ponedjeljka mogao biti dostupan na adresi search.chatgpt.com.

Ne preostaje nam ništa drugo nego čekati ponedjeljak.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram