Zatvori
Siromaštvo u Kaliforniji
Foto: Benjamin Disinger / Unspash
PoslovniPuls
08/05/2024

Google dijeli novac siromašnim obiteljima u Kaliforniji

Google sufinancira pilot program koji će dodijeliti 2,8 milijuna dolara 450 obitelji u Kaliforniji koje su pred gubitkom doma, objavljeno je.

Google.org planira pomoći 225 obitelji s 1000 dolara mjesečno zajamčenog osnovnog prihoda tijekom 12 mjeseci, na rotirajućoj osnovi tijekom pet godina. Još 225 obitelji poslužit će kao kontrolna skupina i primat će 50 dolara mjesečno tijekom istog razdoblja.

Program "It All Adds Up" dijelit će novac bez ikakvih uvjetovanja obiteljima koje su nedavno sudjelovale u programima stanovanja koje pružaju neprofitne organizacije, a nalaze su jedan do tri mjeseca od gubitka svojih subvencija za stanovanje.

Na web stranici programa navodi se kako je više od 70% obitelji uključenih u pilot program predvođeno samohranim majkama koje su pripadnice manjinskih zajednica s djecom mlađom od pet godina.

Housing Solutions Lab Sveučilišta New Yorku analizirat će rezultate ovog pilot projekta kako bi ocijenili učinkovitost gotovinskih isplata obiteljima u pokušaju da se iste zadrže u dugoročnom smještaju. Istraživači sveučilišta također će procijeniti utjecaj na zdravstvene i financijske rezultate sudionika.

Sudjelovanje u ovom projektu dio je Googleovog obećanja od 1 milijarde dolara za borbu protiv krize stanovanja u San Franciscu i okolnim područjima.

Projekti zajamčenog osnovnog prihoda postali su popularni u posljednjih nekoliko godina, djelomično jer rezutati sličnih istraživanja pokazuju da je osnovni prihod učinkovit alat u borbi protiv siromaštva, a sudionici većinom troše novac na osnovne potrebe poput hrane, stanovanja i prijevoza.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram