Zatvori
TikTok web stranica
Foto: Solen Feyissa / Unsplash
PoslovniPuls
12/04/2024

Vlasnik TikTok-a prošle godine uprihodio gotovo 120 mlrd. dolara

Dobit kineskog ByteDance-a, vlasnika popularne društvene aplikacije TikTok, skočila je za otprilike 60 posto u 2023. godini. Dobit prije kamata, poreza, amortizacije i deprecijacije skočila je na više od 40 milijardi dolara s otprilike 25 milijardi dolara u 2022.. Najvrijednija startup tvrtka na svijetu također je povećala prihode na gotovo 120 milijardi dolara, pišu američki mediji.

Vlasnik TikToka i kineskog blizanca Douyina prošle je godine učvrstio svoju poziciju kao jedan od kineskih internetskih lidera, uz Tencenta i Alibabu, koji su oboje imali problema s ponovnim pokretanjem rasta u vrijeme globalne ekonomske neizvjesnosti i opreza potrošača.

Uspješno lansiranje TikTok Shopa na tržištima poput SAD-a i jugoistočne Azije otključalo je nove izvore prihoda izvan digitalnog marketinga. TikTok planira povećati veličinu svojeg poslovanja e-trgovine deset puta ove godine u SAD-u, gdje ima oko 170 milijuna korisnika.

Dugo očekivani izlazak ByteDancea na burzu ostaje tek daleka mogućnost, dok se tvrtka suočava s povećanim nadzorom u SAD-u koji bi mogao rezultirati i zabranom poslovanja. U prosincu je tvrtka ponudila otkupiti do 5 milijardi dolara dionica od investitora po valuaciji od 268 milijardi dolara. Na vrhuncu je ByteDance bio procijenjen na vrijednost veću od 400 milijardi dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram