Zatvori
Robot - Tesla (umjetnička ilustracija)
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
10/04/2024

Musk sada misli da će AI nadmašiti ljudsku inteligenciju već za dvije godine

Elon Musk vjeruje kako će u skoroj budućnosti umjetna inteligencija nadmašiti onu ljudsku i to prije nego što mislimo.

"Moja je pretpostavka da ćemo imati AI koji je pametniji od bilo kojeg pojedinog čovjeka vjerojatno krajem iduće godine", rekao je Musk tijekom uživo intervjua s izvršnim direktorom Norges Bank Nicolaijem Tangenom.

Musk dalje kaže kako će AI u pogledu razmišljanja i neovisnog djelovanja - nadmašiti sve ljudske kapacitete i to već za pet godina.

Svoje optimistično razmišljanje o daljnjem razvoju umjetne inteligencije Musk opravdava činjenicom da trenutno na razvoju AI-a rade neki od najinovativnijih inženjera na svijetu.

"Vidimo da najbolji od najboljih ulaze u sektor umjetne inteligencije", rekao je Musk.

Po Musku, najveći problem leži u hardverskim ograničenjima. I dok je prošle godine najveći problem ležao u proizvodnji i distribuciji računalnih čipova potrebnih za obuku umjetne inteligencije (AI), ove godine kaže Musk, najveći problem bit će u električnoj energiji koja je potrebna za napajanje podatkovnih centara.

Unatoč svim preprekama, Musk je uvjeren kako se AI razvija dovoljno brzo da dostigne umjetnu opću inteligenciju u sljedećih nekoliko godina, iako neki stručnjaci misle da se to neće dogoditi tako skoro.

Daphne Koller, bivša profesorica računalne znanosti na Stanfordu i dobitnica nagrade MacArthur, rekla je u siječanjskom panelu kako strojevi još dugo vremena neće biti toliko pametni kao ljudi, jer još uvijek imaju mnogo toga za naučiti, piše Business Insider.

"Tek smo počeli grebati površinu dostupnih podataka", rekla je Koller.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram