Zatvori
IT centar Osijek
Foto: Grad Osijek
PoslovniPuls
09/04/2024

Osijek dobio novi IT centar vrijedan 8,7 milijuna eura

U osječkom IT parku završeni su radovi na izgradnji i opremanju IT poslovnog centra vrijedni 8,7 milijuna eura, od čega je gotovo polovica bespovratni novac Europske unije. Centar se prostire na 4000 četvornih metara, a sadrži modularnu konferencijsku dvoranu s oko 300 sjedećih mjesta, 30ak ureda, coworking prostor, informatički laboratorij, ugostiteljski objekt i druge sadržaje, stoji u objavi iz Grada Osijeka.

"Danas je jedan jako lijep dan za grad Osijek, za IT scenu u gradu Osijeku. Kao što možete vidjeti iza mene otvaramo jednu modernu zgradu IT poslovnog centra na području IT parka. Ukupna vrijednost IT parka je 9,6 milijuna eura, a vrijednost same zgrade IT poslovnog centra je 8,7 milijuna eura. Krenuli smo s izgradnjom u listopadu 2022. godine. Rok je bio 14 mjeseci, tako da su svi rokovi ispoštovani. Zgrada je na 4 tisuće kvadrata i ovdje planiramo da će raditi oko 200 ljudi iz IT sektora koji je jedan od najbrže rastućih u cijelim svijetu, pa tako i gradu Osijeku. U ovom trenutku imaju oko 1500 zaposlenih. Mi i na ovaj način pokazujemo da smo partneri našim poduzetnicima, u ovom slučaju našem IT sektoru s kojim imamo odličnu suradnju. Ovdje je cilj da se stvori sinergijski učinak između samih tvrtki kako bi neke od njih danas, sutra stasale u veće tvrtke i zapošljavale još veći broj naših sugrađana", izjavio je osječki gradonačelnik Ivan Radić te dodao da se prvi stanari očekuju u lipnju ove godine.

Osijek IT centar - otvorenje
Grad Osijek

Centrom upravlja novoosnovana gradska tvrtka OS centar, a direktor tvrtke Antonio Lozančić rekao je da velika potražnja za novim prostorom, te da će uskoro raspisati i natječaj za zakup prostora s početnom cijenom od 8 eura po četvornome metru.

Predsjednik udruge Osijek Software City Mihael Tomić ocijenio je ovaj projekt krunom suradnje između Grada Osijeka i udruge Osijek Software City i IT sektora, te zaključio da IT park Osijek daje dodatnu težinu cijeloj IT industriji u ovoj regiji.

IT park nalazi se u širem središtu Osijeka uz jednu od glavnih gradskih prometnica koja je neposredno povezana s južnom obilaznicom, a uz zonu postoje javni gradski prijevoz, biciklistička i pješačka staza.

Na prostoru od oko 26.000 m² komunalno i infrastrukturno je uređeno deset zemljišnih čestica, veličine od 1200 do 2300 m2, a na jednoj od njih izgrađen je IT poslovni centar.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram