Zatvori
Računalni čip - kanada - umjetnička ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
08/04/2024

Kanada ulaže 1,77 mlrd. dolara u svoj sektor umjetne inteligencije

Kanadski premijer Justin Trudeau u nedjelju je najavio kako će nadolazeći proračun uključivati paket mjera vrijedan 2,4 milijarde kanadskih dolara (1,77 milijardi dolara) koji će ulagati u sektor umjetne inteligencije (AI).

Mjere uključuju ulaganje od 2 milijarde kanadskih dolara u izgradnju i pružanje pristupa računalnim mogućnostima i tehnološkoj infrastrukturi za istraživače, startupe i poduzeća u sektoru umjetne inteligencije u Kanadi, navodi se u priopćenju.

"Brzi napredak generativne umjetne inteligencije danas će otključati ogroman ekonomski potencijal za Kanadu, značajno poboljšavajući produktivnost i smanjujući vrijeme koje radnici moraju provesti na ponavljajućim zadacima", rekao je Trudeau.

"Umjetna inteligencija pomoći će nam izgraditi pravedniju budućnost s više poslova, više rasta i još više domova. Na to smo usredotočeni. Pravednost za svaku generaciju", Trudeau je rekao na konferenciji za medije u Montrealu u nedjelju.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram