Zatvori
TikTok
PoslovniPuls
05/04/2024

Američke tvrtke preko TikToka-a prošle godine uprihodile 14,7 mlrd. dolara

I dok američki zakonodavci razmatraju moguću zabranu TikToka, aplikacija za kratke videozapise u vlasništvu ByteDance-a objavila je izvješće o svom ekonomskom utjecaju.

U njemu se ističe kako je TikTok prošle godine generirao 14,7 milijardi dolara za male i srednje američke tvrtke te dodatnih 24,2 milijarde dolara u ukupnoj ekonomskoj aktivnosti.

Osim toga, navodi se kako se preko 7 milijuna američkih tvrtki oslanja na TikTok i da je 224.000 radnih mjesta podržano aktivnošću malih tvrtki na TikTok-u.

Studiju je za TikTok proveo ugledni Oxford Economics.

Iako se izvješće ove veličine i opsega nije moglo sastaviti preko noći, vjerojatno nije slučajno objavljeno u ovom trenutku, komentira TechCrunch.

U ožujku je u Predstavničkom domu donesen prijedlog zakona koji bi mogao zabraniti TikTok. Predsjednik Joe Biden najavio je kako će ga podržati ako prođe glasanje u američkom Senatu. Prijedlog zakona već je dobio podršku istaknutih demokrata i republikanaca, prolazeći Predstavnički dom glasovima 362-65, unatoč promjeni stava bivšeg predsjednika Donalda Trumpa. Trump je ranije tražio zabranu TikToka, nazivajući ga nacionalnim sigurnosnim rizikom, ali Trump se sada protivi zabrani, tvrdeći kako bi kroz zabranu TikTok-a Meta imala svojevrsni monopol u sektoru društvenih mreža.

Nema nikakavih dvojbi - ekonomsko izvješće TikToka jasan je pokušaj da se argumentira zašto bi aplikacija trebala imati dopuštenje za nastavak rada, ističući kako je prošle godine podržala 5,3 milijarde dolara poreznih prihoda aktivnosti malih tvrtki na TikToku.

Tvrtka je također predstavila razne studije u kojima vlasnici tvrtki tvrde kako im je TikTok pomogao u povećanju prodaje, prometu na web stranicama i drugim oblicima dodatnih prihoda.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram