Zatvori
Sretni Terminator s novcem - umjetnička ilustacija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
04/04/2024

Rat za talentirane AI inženjere u punom jeku: Musk kaže da nikada nije ovo vidio

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, rekao je u srijedu kako njegova tvrtka povećava kompenzacijske pakete za one koji rade u timu za inženjering umjetne inteligencije (AI). Povećanje plaća, rekao je Musk, odgovor je na pokušaje OpenAI-a da regrutira AI inženjere iz Tesle.

"Oni agresivno regrutiraju inženjere Tesle s visokim ponudama kompenzacije i nažalost bili su uspješni u nekoliko slučajeva," rekao je Musk.

Musk je iznio svoje primjedbe kao odgovor na priču The Informationa koja je objavljena istog dana. Prema izvješću, znanstvenik za strojno učenje u Tesli, Ethan Knight, prelazi Muskov xAI.

"Ethan je trebao pristupiti OpenAI-u, pa je bilo ili xAI ili oni," napisao je Musk na X-u.

Natjecanje za nadarene AI inženjere sve je kompetitivnije kako se tehnološke tvrtke natječu da postanu dominantni igrači u tom području. Osim što nude visoke plaće, neki tech lideri velikih tehnoloških tvrtki usvojili su osobni pristup u privlačenju inženjera.

Mark Zuckerberg iz Meta-a navodno piše osobne e-mailove istraživačima AI-a u Googleovom DeepMindu, javlja The Informationu. Zuckerbergova Meta čak je nudila poslove kandidatima bez obavljanja ikakvih intervjua za posao, izvijestio je The Information.

Nije samo Zuckerberg morao osobno kontaktirati ljude. Suosnivač Googlea, Sergey Brin, osobno je nazvao zaposlenika koji je razmišljao o napuštanju Googlea radi OpenAI-a. Prema izvješću The Informationa, Brin je dao nekoliko obećanja kako bi uvjerio zaposlenika da ostane u Googleu, uključujući veću plaću.

"Rat za talente u području AI-a je najluđi rat za talente koji sam ikada vidio", rekao je Musk.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram