Zatvori
Steam
Foto: Steam
PoslovniPuls
19/03/2024

Nevjerojatna profitabilnost najpopularnije online trgovine videoigrama

Sudski dokumenti u tužbi tvrtke Wolfire protiv najpopularnije platforme za distribuciju računalnih videoigara - Steam, otkrili su zanimljivu statistiku, piše PC Gamer.

Naime, prema internim procjenama Steama, a koji se odnose na sad već davnu 2018. godinu, ispada kako je platforma bila uvjerljivo najprofitabilnija tehnološka kompanija na svijetu.

Naime, Steamova neto dobit u usporedbi s brojem radnih sati zaposlenika kompanije (tada je za Steam radilo 350 ljudi), otkriva kako je tvrtka po svakom zaposleniku imala najmanje 780 tisuća dobila neto dobiti, što znači da je Steam tada bio profitabilniji od Facebooka, ali i Applea koji je bio treća najprofitabilnija kompanija u 2018. s dobiti od oko 476 tisuća dolara po zaposleniku.

Kompanija koja stoji iza Steama, Valve, je 2022. godine ostvario prihode od oko 13 milijardi dolara, dok je čak 10 milijardi dolara ostvareno od distribucije računalnih videoigara preko Steam platforme koja od developera uzima 30% od svakog prodanog primjerka igre.

Prošle godine više od 500 videoigara je preko Steama prodano u vrijednosti većoj od 3 milijuna dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram