Zatvori
ChatGPT na računalu
Foto: Viralyft / Unsplash
PoslovniPuls
13/03/2024

Split gradskim službama omogućuje korištenje ChatGPT-a

S ciljem ubrzavanja administrativnih procesa i transformacije gradske uprave korištenjem suvremenih tehnoloških alata, službe Grada Splita u svakodnevnom će radu odsad na raspolaganju imati digitalni alat koji se zasniva na primjeni umjetne inteligencije (ChatGPT). Splitska gradska administracija, kao jedan od lidera digitalne transformacije javne uprave u Hrvatskoj, nakon digitalizacije poslovnih procesa i uvođenja elektroničkog potpisa nastavlja s primjenom novih alata u poslovanju", navodi se u priopćenju.

U prvoj fazi to će se odnositi na uštede vremena potrebnog za dnevne administrativne zadatke poput izrada analiza, pomoći u izradi dokumenata.

"Strateški cilj je, uz pomoć daljnjeg razvoja tehnologije zasnovane na umjetnoj inteligenciji, gradske usluge učiniti dostupnijima i efikasnijima građanima, ali i transformirati procese unutar uprave na način da se službenicima omoguće dostupni alati, da ih se educira te tako oslobodi vrijeme koje će se ulagati u projekte i programe koji doprinose održivom razvoju zajednice", stoji u priopćenju iz Grada Splita.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram