Zatvori
Mark Zuckerberg
Foto: Anthony Quintano
PoslovniPuls
11/03/2024

Mark Zuckerberg sve bogatiji - uskoro bi mogao dostići i Elona Muska

Mark Zuckerberg postao je znatno bogatiji tijekom 2024. i približava se Elonu Musku, koji trenutno drži mjesto trećeg najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Prema Bloomberg Billionaires Indexu, bogatstvo izvršnog direktora kompanije Meta - poraslo je za gotovo 54 milijarde dolara od početka godine.

Do zatvaranja tržišta u petak, njegovo bogatstvo iznosilo je 182 milijarde dolara, svega 7 milijardi dolara manje od Muska. Zuckerberg nije bio bogatiji od izvršnog direktora Tesle od studenog 2020.

Dionice Meta-a porasle su za 43 posto ove godine, dobrim dijelom zbog Zuckerbergovih mjera štednje i razanja troškova, što je uključivalo i otkaze za značajan broja zaposlenika Meta-a.

S druge strane, Muskovo bogatstvo smanjilo se za 40 milijardi dolara - nakon što dionice Tesla bilježe pad od 29 posto od početka godine.

"Tesla bi trebala biti dionica visokog rasta, ali ove godine izgleda da neće ostvariti takav rast", rekao je Seth Goldstein, strateg za dionice u Morningstaru, za Business Insider. "Kada dođe do usporavanja rasta, obično vidimo veliku reakciju tržišta."

Šef LVMH-a Bernard Arnault i osnivač Amazona Jeff Bezos ove su godine prestigli Muska i trenutno drže pozicije prve i druge najbogatije osobe na svijetu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram