Zatvori
NVIDIA
Foto: BoliviaInteligente / Unsplash
PoslovniPuls
07/03/2024

Direktori Nvidia-a prodali dionice kompanije vrijedne 80 milijuna dolara

Prošlog tjedna, direktori Nvidije prodali su 99.000 dionica kompanije u vrijednosti od oko 80 milijuna dolara, otkriva službena dokumentacija podnesena američkoj Komisiji za vrijednosnice i burze (SEC), javlja Bloomberg.

Prodaja dionica od strane visokopozicioniranih direktora Nvidije dogodila se u danima nakon što je tvrtka objavila izvješće o snažnom rastu prihoda u četvrtom kvartalu, što je rezultiralo postizanjem rekordne visine cijene dionica.

Prema izvješću Bloomberga, interna prodaja dionica Nvidije prošlog tjedna bila je najveća pojedinačna prodaja od rujna prošle godine kada je prodano 237.500 dionica.

Dionice Nvidia-e od početka godine su zabilježile rast od gotovo 60 posto, odnosno 200 posto u posljednjih 12 mjeseci zbog rastuće globalne potražnje za njezinim čipovima koji pogone sustave umjetne inteligencije.

Potražnja za Nvidijinim čipovima toliko je velika da je suosnivač i izvršni direktor tvrtke Jensen Huang morao uvjeriti analitičare tijekom posljednje konferencije kako tvrtka raspodjeljuje čipove "pravedno".

Prema Bloomberg Billionaires Indexu, Huang, ima osobno bogatstvo u dionicama Nvidia-e koje se procjenjuje na gotovo 70 milijardi dolara i što ga čini 20. najbogatijom osobom na svijetu.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram