Zatvori
Silvio Kutić
Foto: Infobip
PoslovniPuls
28/02/2024

Infobip u Barceloni predstavlja tehnologiju baziranu na umjetnoj inteligenciji

Na svom istaknutom i prepoznatljivom štandu u Barceloni, Infobip će pokazati kako funkcionira Rich Communication Services (RCS) Business Mesaging, kao i najnovija GenAI rješenja na kojima radi.

Nova usluga globalne platforme za komunikaciju, RCS Business Messaging, omogućuje mobilnim operaterima i tvrtkama da stupaju u interakciju s krajnjim korisnicima i stvaraju nezaboravna iskustva putem poruka. Neke od prednosti RCS Business Messaginga su provjereni pošiljatelji, izvrstan prvi dojam, klikovi za jednostavan odgovor te detaljnija metrika. Uvođenjem ovog inovativnog rješenja, Infobip potiče rast cijelog ekosustava poruka i povećava doseg RBM-a (Rich Business Messaging). Prema analitičkoj kući Juniper, korištenje RBM-a porast će s nešto manje od jedne milijarde korisnika u 2023. na više od dvije milijarde do 2028. Štoviše, Juniper očekuje povećanje RBM prometa za 350% u sljedećih pet godina.

RCS tehnologija, takozvani nasljednik SMS-a, omogućuje korisnicima da unutar poruke šalju sve od teksta, linkova, fotografija preko glazbe do video klipova. RCS bi uskoro trebao biti integriran u sve pametne mobitele na svijetu.

U svijetu koji sve više definira transformacija umjetne inteligencije, tvrtke mogu ubrzati svoj rast kroz prilagođena rješenja, a Infobip omogućava korisnicima da oslobode taj potencijal kroz strategiju usvajanja i inoviranja GenAI-ja.

Na MWC-u Infobip je predstavio najnovije projekte potpomognute generativnom umjetnom inteligencijom na kojima je radio. Jedno je od takvih rješenja i SuperfoodChef-AI by Coolinarika, prvi digitalni proizvod u prehrambenoj industriji u regiji, koji potiče zdrave navike, a nastao je u suradnji s Podravkom. Ovaj napredni digitalni asistent integriran je u Coolinariku, mobilnu i web aplikaciju u vlasništvu Podravke, koja ima preko 700.000 mjesečnih korisnika i najveća je kulinarska platforma u Hrvatskoj.

Infobip je predstavio i integraciju GenAI rješenja kroz Microsoftovu Azure OpenAI tehnologiju čime omogućuje poduzećima da koriste najnovije mogućnosti GenAI-a kako bi poboljšali vlastito korisničko iskustvo kao nikada prije.

"Već dugi niz godina Infobip je prisutan na globalno najvećem sajmu telekom i mobile industrije u Barceloni na kojem sudjeluje čak 90.000 posjetitelja. Izvrsno je biti dio ove uzbudljive atmosfere i što našim klijentima možemo uživo predstaviti naše nove usluge, ideje i planove za budućnost. Sajam u Barceloni je najatraktivnija svjetska pozornica na kojoj možemo pokazati naše novitete i inovacije poput RCS Business Messaging ili najnovijih GenAI rješenja na kojima trenutno radimo", izjavio je Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suosnivač Infobipa.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram