Zatvori
Bitcoin kovanice
Foto: Freepik
PoslovniPuls
27/02/2024

Kriptovalute u rastu - očekuju se novi cjenovni rekordi

Bitcoin je u utorak dosegnuo dvogodišnji vrhunac zbog znakova da veliki ulgači kupuju tu kriptovalutu, a sličan rast bilježi i druga najpopularnija kriptovaluta, ether, koja je po prvi put od 2022. godine premašila cijenu od 3.200 dolara.

Bitcoin je porastao više od 10%, potaknut informacijom objavljenom u ponedjeljak od strane kripto investitora i softverske tvrtke MicroStrategy da su nedavno kupili oko 3.000 bitcoina za iznos od 155 milijuna dolara.

Originalna i najveća kriptovaluta prema tržišnoj vrijednosti također je nedavno podržana odobrenjem burzovno-trgovinskih fondova (ETF-ova) koji posjeduju bitcoine u Sjedinjenim Američkim Državama. U ponedjeljak su se trgovinski volumeni nekoliko tih fondova povećali, a i tvrtke povezane s kriptovalutama također su porasle, suprotno "nervozi" na širim tržištima, piše Reuters.

"Postoji samo određena količina opskrbe… ali potražnja koju su pokrenuli američki spot ETF-ovi čini se neumoljivom", rekao je Justin d'Anethan, voditelj partnerstava u Aziji u tvrtki Keyrock, trgovcu digitalnim sredstvima.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram