Zatvori
Microsoft zgrada
Foto: trazika / Pixabay
PoslovniPuls
20/02/2024

Microsoft najavio AI ulaganje od 2,1 mlrd. dolara u Španjolsku

Microsoft najavljuje još jedno značajno ulaganje u Europi teško 2,1 mlrd. dolara u španjolsku tehnološku infrastrukturu za razvoj i širenje umjetne inteligencije.

Brad Smith, predsjednik Microsofta, objavio je to na društvenoj mreži X nakon sastanka s premijerom Španjolske, Pedrom Sánchezom.

Smith je rekao kako nije samo riječ o izgradnji podatkovnih centara, već o obvezi pomoći u razvoju "sigurnosti, razvoju i digitalnoj transformaciji španjolske vlade, tvrtki i ljudi."

Prema riječima predsjednika Microsofta, tvrtka ulaže u Španjolsku već 37 godina. U rujnu 2021. godine, američki tehnološki div je najavio izgradnju novog centra za istraživanje i razvoj AI tehnologija sa sjedištem u Barceloni.

Tada je Alberto Granados, predsjednik Microsofta Španjolske, izjavio kako je ulaganje Microsofta "dokaz" talenta španjolskih ljudi u digitalnom sektoru.

Najava ulaganja dolazi samo nekoliko dana nakon što je slična vijest došla iz Njemačke, gdje Microsoft također najavljuje velika ulaganja u AI infrastrukturu i obrazovanje.

Istog dana kada je Microsoft najavio svoje ulaganje u Njemačku, Ministarstvo gospodarstva, financija i industrijskog i digitalnog suvereniteta Francuske i Google su objavili planove za osnivanje novog centra posvećenog AI u Parizu, u kojem će raditi gotovo 300 istraživača i inženjera kako bi podržali ambicije zemlje u području AI tehnologija.

Dva dana prije toga, Google je najavio svoju "Inicijativu za umjetnu inteligenciju za Europu", kroz koju je najavio ulaganja od 25 milijuna eura (26,9 milijuna dolara) u obuku vještina za Europljane u sektoru umjetne inteligencije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram