Zatvori
Žene na računalu
Foto: PRESS
PoslovniPuls
19/02/2024

Microsoft poziva Hrvatice na "Women in AI" hackathon

Women in AI” hackathon je dvodnevni događaj koji organiziraju Microsoft i Coderspace s ciljem da inspiriraju i osnaže mlade žene da odaberu karijeru na području umjetne inteligencije. Ekskluzivno je kreiran za studentice na sveučilištima u jugoistočnoj Europi, uključujući sljedeće zemlje: Hrvatsku, Tursku, Grčku, Maltu, Cipar, Srbiju, Bugarsku i Sloveniju. 

Kao sudionica imat ćete priliku raditi u timovima sastavljenima od sudionica iz različitih zemalja, koristiti Microsoft Azure AI services i kreirati pilot projekte ‘AI for Good’ koji mogu pozitivno utjecati na svijet. Također ćete moći poslušati inspirativne gostujuće govornike, povezati se s djevojkama koje razmišljaju slično kao i vi te dobiti povratne informacije od panela stručnjaka. Ovaj jedinstveni događaj osmišljen je kako  bi vama i drugim sudionicama omogućio da iskoristite snagu umjetne inteligencije, pokažete svoje vještine, učite jedne od drugih i radite zajedno na inovativnim projektima koji se temelje na umjetnoj inteligenciji. 

Najbolji projekti osvojit će nagrade i certifikate, a u znak zahvale za sudjelovanje sve sudionice će dobiti malu uspomenu od Microsofta. 

Da biste se prijavili, trebate ispuniti formular za online prijavu do 25. veljače 2024. Možete se prijaviti pojedinačno ili s timom u kojem je do četiri članice. 

Imajte na umu da biste trebali baratati visokom razinom razumijevanja engleskog jezika jer će sva predavanja biti na engleskom, no naši treneri bit će pri ruci da pruže podršku na vašem lokalnom jeziku i odgovore na vaša pitanja tijekom aplikacijskog procesa hackathona. Također biste trebali imati određeno iskustvo s tehnologijama umjetne inteligencije, kao što su OpenAI/Azure OpenAI modeli. 

“Women in AI” Hackathon održat će se online 8. i 9. ožujka 2024. putem Microsoft Teams platforme.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram