Zatvori
Bitcoin
Foto: Art Rachen / Unsplash
PoslovniPuls
09/02/2024

Cijena Bitcoina ponovno iznad 46.000 dolara

Bitcoin je danas dosegnuo cijenu veću od 46.000 dolara, što predstavlja najznačajniji rast ove godine za najpopularniju kriptovalutu.

Analitičari kažu kako su strahovi vezani uz američke regionalne banke potaknuli povjerenje investitora u Bitcoin, što podsjeća na prošlogodišnju regionalnu bankarsku krizu, kada su mnogi preusmjerili svoje povjerenje prema kriptovalutama kao sigurnom utočištu od financijskih nevolja.

Također je primijećeno akumuliranje Bitcoina od strane velikih investitora, poznatih kao "kitovi", u posljednja dva tjedna.

"Veliki igrači - kitovi, institucije i drugi - čini se da akumuliraju imovinu predviđajući snažan ciklus rasta do kraja godine", izjavio je Bartosz Lipiński, izvršni direktor platforme za kripto trgovinu Cube.Exchange.

"Dovoljno je samo pogledati kako je broj bitcoin novčanika s više od 1000 Bitcoina značajno porastao u posljednja dva tjedna, uključujući dodatna 73 sudionika koji prije nisu posjedovali tako značajnu količinu kriptovalute."

U posljednja dva tjedna, prosječni dnevni volumen trgovanja Bitcoinom pao je za 29,6%, , dok se trgovanje etherom smanjilo za 40%.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram