Zatvori
Runescape screenshot
Foto: Runescape
PoslovniPuls
08/02/2024

Bivši vlasnici Formule 1 žele preuzeti gaming kompaniju Jagex

Luksemburški private equity fond, CVC Capital Partners, najpoznatiji kao bivši vlasnik Formule 1, želi preuzeti britansku gaming kompaniju Jagex koja stoji iza popularne online fantasy igre "Runescape", a koja je pokrenuta prije više od 20 godina i ima više od 300 milijuna igrača.

Jagex je trenutno u vlasništvu američke investicijske kompanije Carlyle Group. Carlyle je preuzeo Jagex 2021. godine za iznos veći od 600 milijuna dolara.

SkyNews navodi kako je preuzimanje Jagexa inicijativa CVC-ovog tima za sport, medije i zabavu te njihovih partnera iz Velike Britanije dok istražuju nove načine ulaganja u intelektualna vlasnička prava s velikim međunarodnim bazama obožavatelja.

CVC je u posljednjih nekoliko godina izgradio značajan portfelj u raznim sportovima, uključujući nogomet, gdje posjeduje udio u komercijalnim pravima nogometnih liga u Francuskoj i Španjolskoj.

Trenutno se natječe protiv američkog Blackstonea za komercijalna prava u njemačkoj Bundesligi.

Tvrtka, koja ima ambicije za izlazak na burzu u Amsterdamu, stekla je širok portfelj komercijalnih prava u ragbiju, kao i za ženski tenis te međunarodnu odbojku.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram