Zatvori
Snapchat mobitel
Foto: Thought Catalog / Unsplash
PoslovniPuls
06/02/2024

Snapchat otpušta 10 posto svojih zaposlenika

Tvrtka Snap najavila je u ponedjeljak kako će otpustiti 10% svoje globalne radne snage, odnosno oko 500 zaposlenika.

Cijene dionica kompanije koja stoji iza popularne društvene mreže Snapchat-a pale su 3% u jutarnjem trgovanju prije nego što su smanjile gubitke i zatvorile dan s padom od 1,8%. Tvrtka je provela više rundi otpuštanja od 2022., posljednji put u studenom kada je smanjila broj zaposlenika u odjelu proizvoda.

Posljednji značajan krug smanjenja broja zaposlenika dogodio se u kolovozu 2022. kada je tvrtka otpustila 20% osoblja i restrukturirala poslovne procese.

"Reorganiziramo tim kako bismo smanjili hijerarhiju i potaknuli suradnju uživo. Fokusirani smo na podršku našim odlazećim članovima tima", rekao je glasnogovornik Snapa za CNBC.

Ova društvena platforma najnovija je tehnološka tvrtka koja nastavlja s otpuštanjem zaposlenika u 2024. Gotovo 24.000 radnika u tehnološkom sektoru izgubilo je posao samo u siječnju. Već ovog mjeseca, tvrtka za kibernetičku sigurnost i identitet Okta i popularni Zoom su otpustile zaposlenika.

Investitori zasad uglavnom podržavaju napore tehnoloških tvrtki da smanje broj zaposlenika. Meta, primjerice, provodila je "godinu efikasnosti" s brutalnim smanjenjem radne snage. Dionice vlasnika Facebooka dosegle su rekordnu razinu nakon što je izvijestio o snažnom prihodu i najavio prvu dividendu u svojoj povijesti.

Baš poput Googlea i Facebooka, prihod Snapchata uvelike ovisi o digitalnom oglašavanju. Tvrtka je posustala u nekim kvartalima, ali uspjela je prekinuti niz padova prihoda u svojem najnovijem kvartalu. Također je pokrenula program otkupa dionica vrijedan 500 milijuna dolara.

Dionice Snapa ostaju ispod svoje IPO cijene i daleko su od svog vrhunca iz 2021. od oko 83 dolara, te trenutno se kreću oko cjenovne razine od 17 dolara.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram