Zatvori
SAP zgrada
Foto: SAP
PoslovniPuls
24/01/2024

Najveća europska softverska kompanija otpušta 8000 zaposlenika i okreće se AI-u

Njemački SAP planira restrukturiranje koje će utjecati na otprilike 8.000 radnih mjesta i povećati fokus na umjetnu inteligenciju. Tvrtka predviđa da će operativna dobit porasti na otprilike 10 milijardi eura sljedeće godine kao rezultat tih akcija, piše Reuters.

Kao dio ovogodišnjeg restrukturiranja, SAP je najavio povećanje fokusa na strateška područja rasta, posebice "poslovnu umjetnu inteligenciju," te identificiranje "učinkovitosti vođene umjetnom inteligencijom" u svojim poslovnim operacijama. T

SAP, najveća europska softverska tvrtka, posljednjih je godina preusmjerila svoje poslovanje prema pretplati na usluge u oblaku, udaljavajući se od tradicionalnih modela licenciranja softvera. U svibnju je SAP najavio partnerstvo s Googleovim odjelom za računalstvo u oblaku, što bi klijentima omogućilo lakše povezivanje podataka iz različitih izvora i korištenje umjetne inteligencije za poboljšanje njihovih operacija. Tvrtka, zajedno s konkurentima iz područja softvera, radi na uključivanju alata za umjetnu inteligenciju u gotovo sve svoje proizvode.

Restrukturiranje će osigurati da "resursi tvrtke i dalje zadovoljavaju buduće poslovne potrebe," priopćili su iz SAP-a. Većinu pogođenih radnih mjesta pokrit će programi dobrovoljnog odlaska i interni "programi prekvalifikacije,". SAP je krajem prošle godine zapošljavao gotovo 108.000 ljudi diljem svijeta.

U posljednjem kvartalu, SAP je izvijestio o prihodima od 8,47 mlrd. dolara i operativnoj dobiti od 2,51 mlrd. dolara.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram