Zatvori
Google logotip na zgradi
Foto: Cess Idul / unsplash
PoslovniPuls
18/01/2024

Izvršni direktor Googlea najavio nove otkaze

Sundar Pichai, izvršni direktor Googlea, najavio je kako će doći do novih otpuštanja u Googleu.

"Ova smanjenja nisu u razmjerima prošlogodišnjih, i neće zahvatiti svaki tim", napisao je Pichai zaposlenicima kompanije u srijedu, doznaje The Verge.

"No znam da je vrlo teško vidjeti kolege i timove pogođene otkazima", nastavio je Pichai. Pritom je aludirao na smanjenje radnih mjesta koje se dogodilo u siječnju prošle godine. Googleova matična tvrtka Alphabet, tada je otpustila oko 6% svojih zaposlenika, odnosno otprilike 12.000 zaposlenika.

"Mnoge od tih promjena već su najavljene, iako će, da budemo iskreni, neki timovi nastaviti donositi specifične odluke o alokaciji resursa tijekom godine gdje je to potrebno, i neki će se poslovi možda ukinuti", stoji u Pichaijevom dopisu zaposlenicima.

Nadolazeća otpuštanja, kako je rekao Pichai, usmjerena su na "uklanjanje viškova radi pojednostavljenja izvršenja i poticanja brzine u određenim područjima".

"Imamo ambiciozne ciljeve i ulažemo u naše glavne prioritete ove godine. Realnost je da bismo stvorili kapacitet za ovu investiciju, moramo donositi teške odluke", napisao je Pichai u svom internom memoaru.

Predstavnik Googlea potvrdio je za Business Insider izvjašće o novim otkazima, ali nije precizirao broj radnih mjesta koja će biti pogođena ovim odlukama.

Pichaijeva najava dolazi samo tjedan dana nakon što je Google otpustio stotine zaposlenika koji su radili na kompanijinim uređajima i uslugama.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram