Zatvori
Sam Altman
Foto: Steve Jennings/Getty Images / TechCrunch
PoslovniPuls
17/01/2024

Sam Altman: Umjetnoj inteligenciji je potreban novi izvor energije

Sam Altman, izvršni direktor OpenAI-a, izjavio je kako je potreban zanačajan "energetski proboj" za budućnost umjetne inteligencije, koja će trošiti znatno više energije nego što ljudi očekuju. Alatman je to izjavio na marginama godišnjeg sastanka Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Altman je rekao da je dobra stvar to što su izvori energije koji imaju pozitivan učinak na okoliš, posebno nuklearna fuzija ili jeftinija solarna energija i pohrana, put prema naprijed za umjetnu inteligenciju.

"Ne postoji način da se tamo dođe bez novih otkrića (u energetici, op.a.)", rekao je. "To nas potiče da više ulažemo u fuziju."

Godine 2021., Altman je osobno uložio 375 milijuna dolara u privatnu američku tvrtku za nuklearnu fuziju Helion Energy, koja je od potpisala ugovor o isporuci energije Microsoftu. Microsoft je najveći financijski sponzor OpenAI-a i pruža mu pristup svojim velikim računalnim resursima za treniranje umjetne inteligencije.

Altman je izjavio kako bi volio da svijet prihvati i nuklearnu fisiju kao potencijalni izvor energije.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram