Zatvori
Alan Wake 2 screenshot
Foto: Remedy Entertainment
PoslovniPuls
17/01/2024

Legendarni tvorci "Maxa Paynea" dobili tužbu za krađu logotipa od vlastite izdavačke kuće

POVEZANE OBJAVE:

Izdavačka kuća koja stoji iza "Grand Theft Auto" serijala, Take-Two Interactive, upustila se u pravni spor s razvojnim timom iza igre "Alan Wake", Remedy Entertainment, zbog spora oko novog dizajna logotipa.

Prema izvještaju Eurogamera, Take-Two Interactive je podnio dvije tužbe protiv Remedy Entertainment-a u svibnju 2023. godine.

Logotip Remedy Entertainment-a, stilizirano "R" koje izgleda kao da je rezano tri puta, predstavljen je u travnju 2023. godine i trebao je označiti novu eru za ovaj razvojni tim sa sjedištem u Finskoj. Međutim, Take-Two Interactive tvrdi da novi dizajn logotipa Remedy Entertainment-a stvara "vjerovatnost zabune kod javnosti" s Rockstar Games-om, tvorcima popularnih gaming franšiza "Grand Theft Auto" i "Red Dead Redemption".

Pomalo bizarno u cijelom slučaju jest činjenica da Remedy trenutno za Rockstar razvija remake izdanja prve dvije "Max Payne" videoigre.

Ovo nije prvi put da Take-Two Interactive poduzima pravne korake kako bi zaštitio svoje franšize. Još u prosincu 2021. godine, izdavač je pokrenuo sličan pravni zahtjev protiv nezavisnog studija Hazelight Studios zbog hit igre iz 2021. godine, puzzle-platformera pod nazivom "It Takes Two". Take-Two je tvrdio da bi potrošači mogli biti zbunjeni i zamijeniti njihovu tvrtku s nazivom igre, što je natjeralo Hazelight Studios da odustane od zaštite žiga za ime igre.

TEME:  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
POVEZANE OBJAVE:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram