Zatvori
Bitcoin novčić - ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
11/01/2024

Analitičari prognoziraju eksplozivan rast vrijednosti Bitcoina

Ako (ili kada) američki financijski regulatori odobre prvi spot ETF, cijena najpopularnije kriptovalute, Bitcoin, mogla bi znatno porasti i oboriti nove rekorde visine tijekom sljedećih nekoliko godina, tvrdi Tom Lee iz analitičke kuće Fundstrat.

U intervjuu za CNBC u srijedu, Lee je izjavio kako bi Bitcoin mogao skočiti na cjenovnu razinu od 100.000 do 150.000 dolara u sljedećih 12 mjeseci, dok bi se tijekom sljedećih pet godina vrijednost ove kriptovalute mogla vinuti i do 500.000 dolara.

"Imamo ograničenu opskrbu i sada potencijalno ogroman porast potražnje s odobrenjem spot Bitcoina ETF-a, pa mislim da bi nešto oko pola milijuna dolara moglo biti ostvarivo u roku od pet godina", izjavio je Lee.

Potencijalno odobrenje spot Bitcoina ETF-ova od strane SEC-a važno je jer bi spot Bitcoin ETF-ovi držali Bitcoin kao osnovnu imovinu fonda, za razliku od ETF-ova na terminske ugovore koji trguju terminskim ugovorima za Bitcoin, a ne drže kriptovalutu kao osnovnu imovinu.

Spot Bitcoin ETF-ovi trebali bi omogućiti većem broju investitora i financijskim savjetnicima pristup kriptovaluti, a da pritom ne moraju proći kroz postupak otvaranja kripto novčanika, izravne kupovine kriptovalute te rješavanja različitih vrsta pohrane imovine.

Lee nije jedini analitičar s Wall Streeta koji ima visoka očekivanja po pitanju daljnjeg kretanja cijene Bitocina. Iz banke Standard Chartered tako su objavili kako bi cijena Bitcoina mogla skočiti na 200.000 dolara do kraja 2025. godine pod pretpostavkom da će ETF-ovi privući između 50 milijardi i 100 milijardi dolara od investitora tijekom njihove prve godine trgovanja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram