Zatvori
Softverski inženjeri - ilustracija
Foto: Tim van der Kuip / Unsplash
PoslovniPuls
28/12/2023

Država stekla potpuno vlasništvo nad APIS IT-om

Slijedom odluke Gradske skupštine Grada Zagreba od 12. prosinca 2023. godine, Grad Zagreb prodao je Republici Hrvatskoj svoj manjinski udio od 49 posto u Agenciji za podršku informacijskim sustavima i informacijskim tehnologijama (APIS IT) d.o.o., objavili su iz Grada Zagreba.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i ministar financija Marko Primorac.

Prodajna cijena rezultat je nalaza neovisnog procjenitelja vrijednosti poslovnog udjela i iznosi 37.779.000 eura, od čega je dio novčana transakcija, a dio prebijanje, navode iz Grada Zagreba.

"Ovom transakcijom, Grad Zagreb nakon dugo vremena više nema nikakvih dugovanja prema državi, nastalih slijedom pozajmica zbog COVID-19 i zagrebačkog potresa'', istaknuto je u priopćenju.

APIS IT je jedna od najvećih domaćih softverskih tvrtki, koja ponajprije pruža IT usluge javnoj i državnoj upravi, a iz nje su projekti poput fiskalizacije, tehničke podrške pri obradi rezultata izbora, obračunavanja poreza za sve građane i firme te su zaduženi i za sustav e-Građani.

APIS IT je 2022. godine imao malo više od 500 zaposlenih, 52,67 milijuna eura prihoda i 7,01 milijuna eura dobiti.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram