Zatvori
Robot u budućnosti
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
22/12/2023

Stigla nova inačica popularne AI platforme Midjourney

Ovaj je tjedan lansirana Midjourney verzija 6, najnovija i najnaprednija iteracija popularnog AI modela za generiranje slika. Iako je nova inačica trenutno dostupna isključivo u testnom alpha formatu, već sada nailazi na oduševljenje od strane korisnika zbog svih poboljšanja koje donosi.

Među novim značajkama ističu se značajno poboljšane i realističnije, visoko detaljne slike, kao i mogućnost da model generira čitljivi tekst unutar slika, nešto što je dosad bilo problematično za generiranje unutar Midjourneyja, a novost je i potpuno drugačiji sustav korisničkih naredbi, tzv. promptova.

"Ovaj model može generirati mnogo realističnije slike nego bilo što što smo prije objavili", napisao je osnivač Midjourneyja, David Holz u poruci objavljenoj na Midjourney Discord serveru, koji trenutno broji preko 17 milijuna članova.

Holz je izjavio da je V6 zapravo "treći model koji je obučen od nule na njihovim "superklasterima" umjetne inteligencije i da je razvoj najnovije inačice Midjourneyja trajao devet mjeseci.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram