Zatvori
Mbanq otvaranje ureda u Osijeku
Foto: Grad Osijek
PoslovniPuls
21/12/2023

Američki fintech Mbanq otvorio novi ured u Osijeku

Američka fintech kompanija Mbanq u petak je otvorila svoj ured u Osijeku, konkretno u Esseker centru, gdje trenutačno zapošljava 12 zaposlenika.

Riječ je o pružatelju softvera za sve moguće davatelje financijskih usluga od tradicionalnih banaka do modernih fintech aplikacija koje koriste isključivo na mobilnim uređajima.

Svečanome otvorenju novog osječkog ureda nazočili su zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin, član Upravnog odbora Mbanq Hrvatska Eduard Rupčić, suosnivač Mbanqa Javier Valverde, kao i osječke kompanije sa značajnijim prisustvom na američkom tržištu, poput Orqe i Inchooa.

Zamjenik gradonačelnika Vulin sa zadovoljstvom je pozdravio otvaranje ureda još jedne tehnološke tvrtke u Osijeku ocijenivši to još jednim dokazom koliko je Osijek atraktivan za investitore i za otvaranje novih radnih mjesta za mlade ljude.

"Vjerujem da će biti i mnogo onih koji će se doseliti zbog ovakvih poslova u Osijek. Ova gradska uprava je od početka mandata bila fokusirana na razvoj gospodarstva. Podsjećam da smo odmah nakon preuzimanja odgovornosti upravljanja gradom ukinuli komunalni doprinos za sve gospodarsko-poslovne subjekte, što je bio jedan od ključnih razloga zbog kojih je Jabil odlučio graditi svoju tvornicu i Centar izvrsnosti u Osijeku. Tu je i niz drugih mjera, ali i jedna proaktivnost i fleksibilnost djelatnika gradske uprave. Sjetite se samo koliko smo toga učinili i kako smo bili brzi u stvaranju svih preduvjeta kako bi Jabil došao ovdje. Prije nego što su se odlučili doći u Osijek, njihova je delegacija bila osam puta i borili smo se u konkurenciji od 17 gradova istočne Europe", kazao je Vulin.

Najavio je kako će već za nekoliko mjeseci Grad Osijek imati veliki iskorak u digitalizaciji gradske uprave.

"To znači da ćemo imati gradsku aplikaciju preko koje će biti dostupne sve naše usluge kao komunikacija građana, poduzetnika, fizičkih i pravnih osoba s Gradom. Ne samo s gradskom upravom već cijelim sustavom, svim gradskim ustanovama i tvrtkama će komunikacija ići putem digitalne platforme koja će biti dostupna i kroz web sučelje na računalima, ali i kroz mobilnu aplikaciju. Platforma će biti modularna, tako da će se svakih nekoliko mjeseci dodavati nove module, nove mogućnosti s ambicijom da od četiri najveća hrvatska grada budemo vodeći u tom području", poručio je Vulin izrazivši nadu da će građani biti zadovoljni uslugom koju će imati.

Eduard Rupčić, član Upravnog odbora Mbanq Hrvatska prisjetio se 2017. godine kada je preuzeta jedna mala tvrtka iz Osijeka i Hrvatske nakon čega su krenuli u globalni pohod.

"Do dolaska Mbanqa samo smo sanjali globalno, a od te 2017. godine, krenuli smo u globalni pohod. Danas ovi timovi iz Osijeka i Podgorice održavaju bankarske sustave od Belgije do Barbadosa, od Arube do Crne Gore i jako su dobri u svemu tome. Potrudit ćemo se da ta ekipa naraste i da plaćamo što više poreza u blagajnu Grada Osijeka i da budemo što bolji", kazao je Rupčić.

Suosnivač Mbanqa Javier Valverde izrazio je zadovoljstvo dolascima u Osijek rekavši kako je grad prekrasan s puno neotkrivenoga potencijala. Najavio je i očekivanja kompanije, a to je porast na belgijskom, britanskom, hrvatskom i crnogorskom tržištu.

"Imat ćemo snažnu mrežu i tim za razvoj. Nadamo se da ćemo otkriti nove talente, trebamo svježe ideje. Proteklih nam je godina bilo teško shvatiti mnoge stvari, ali sada puno bolje razumijemo tržište u Hrvatskoj, a posebno u Osijeku, gdje imamo prekrasan ured u koji se baš veselim dovesti nove ljude i izgraditi zajednicu. Najvažnije je da imamo 100 članova diljem svijeta od Amerike, Hrvatske, Crne Gore, Kambodže, Indije i Singapura. Mogu vam reći da je jedno od glavnih centara upravo Osijek, ponosan sam što sam ovdje, što upoznajem nove ljude", zaključio je Javier Valverde.

TEME: / /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram