Zatvori
Kriptovalute kovanice
PoslovniPuls
18/12/2023

Kriptoburza FTX ima plan za izlazak iz stečaja

Kriptoburza FTX predstavila je svoj najnoviji prijedlog za povrat milijardi dolara klijentima i vjerovnicima, čime je započeo završni krug pregovora o najboljem načinu završetka stečajnog slučaja tvrtke za kriptovalute koja je pogođena prijevarom svog osnivača.

Plan reorganizacije ostavio je neka od najvažnijih pitanja neodgovorena, uključujući hoće li FTX ponovno pokrenuti svoju propalu kripto burzu, kako će tvrtka procijeniti vrijednost određenih digitalnih tokena i koliko novca vjerovnici mogu očekivati dobiti natrag.

Sljedeće godine plan će biti poslan vjerovnicima na glasovanje - vjerojatno s dodanim ključnim pojedinostima - prije nego što završi na odobrenju sudca za stečaj Sjedinjenih Američkih Država, Johna Dorseya, javlja Bloomberg. Glavne skupine vjerovnika i klijenata koje su sudjelovale u slučaju složile su se oko općih smjernica plana.

Plan isplate predviđa distribuciju milijardi dolara u gotovini nakon što se veći dio kriptovaluta tvrtke proda.

Podsjetimo, prošlog mjeseca, osnivač FTX-a, Sam Bankman-Fried, osuđen je zbog organiziranja masovne prijevare koja je dovela do kolapsa njegove kriptoburze.

Tvrtka je prošle godine podnijela zahtjev za stečajem nakon što je Bankman-Fried pristao predati kontrolu nad svojim carstvom stručnjacima za restrukturiranje. Od tada, savjetnici su pratili imovinu i pokušavali razmrsiti složenu mrežu dugova prema raznim vjerovnicima, uključujući klijente koji su uložili novac i kriptovalute na FTX-ovoj trgovinskoj platformi.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram