Zatvori
Developeri
Foto: Sigmund / Unsplash
PoslovniPuls
14/12/2023

Jeste li znali da možete koristiti HZZ-ove vaučere za edukacije u izradi videoigara?

U Poduzetničkom inkubatoru Sisačko-moslavačke županije PISMO powered by A1 specijaliziranom za gaming industriju traje tromjesečna edukacija za sve željne usavršavanja izrade videoigara radom u popularnom Unreal Engineu. 25 polaznika koji su edukaciji pristupili koristeći sustav vaučera od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za program „Objektno orijentirano programiranje u izradi videoigara“, a koji provodi Pučko otvoreno učilište Novska, postat će uskoro stručnjaci za proizvodnju videoigara u trenutno drugom po redu najviše korištenom engineu u Hrvatskoj.

Prema najnovijoj analizi CGDA, drugi po redu najkorišteniji engine za proizvodnju videoigara je Unreal. Unity koristi 68% game dev studija, dok je Unreal na 22%.

Inkubator Pismo
Inkubator Pismo

"Baš zato smo se odlučili ponuditi znanja za rad u Unrealu. Naime, u inkubatoru PISMO već je nekoliko godina moguće učiti raditi u Unity-u i Blenderu. No, za pokretanje nove edukacije trebali su nam partneri. U svijetu brze tehnološke evolucije, suradnja između obrazovnih institucija i industrije postaje ključna u pripremi polaznika za izazove suvremenog tržišta rada“, poručuju iz POU Novska i inkubatora PISMO.

Zato uz predavače i stručnjake inkubatora PISMO polaznici uče i od profesora sa Fakulteta organizacije i informatike (FOI) što predstavlja izuzetan korak prema integraciji akademske izvrsnosti te praktičnih industrijskih znanja. „Ovog puta nastavu provodi više predavača, a to polaznicima omogućuje veće znanje i bržu primjenu naučenog.“, ističu u inkubatoru PISMO koji najavljuje i novu grupu edukacije Unreal Engine-a, kao i poziv zainteresiranima da se prijave za edukaciju u kreiranju audiovizualnih sadržaja.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram