Zatvori
Meta AI
Foto: Meta Platforms
PoslovniPuls
08/12/2023

Meta lansirala AI servis koji je treniran na našim fotografijama s Facebooka i Instagrama

Meta Platforms, matična tvrtka Facebooka, Instagrama, WhatsApp-a i tvorac vodećeg otvorenog velikog jezičnog modela (LLM) Llama 2, lansirala je javni servis koji omogućuje AI generaciju slika iz teksta.

Servis nazvan "Meta Imagine" sada je dostupan javno na imagine.meta.com. Ipak, morat ćete se prijaviti putem svog Meta ili Facebook/Instagram korisničkog računa.

Već sada, internet korisnici diljem svijeta eksperimentiraju s Meta Imagine, koji se u ovoj fazi razvoja čini kao solidan konkurent Midjourneyju, Stable Diffusion-u i OpenAI-jevom DALL-E 3.

Sučelje Imagine-a je izuzetno minimalističko - polje za unos i četiri generirane slike koje korisnik može preuzeti, bez opcije za remiks.

Meta Imagine AI servis
Meta

Također, nema načina za promjenu omjera slika izvan klasičnog 1:1.

Vrijedi napomenuti kako sve generirane slike sadrže vodeni žig ugrađen u donjem desnom kutu slike. Iz Meta-e kažu kako će se to uskoro promijeniti kroz zamjenu za nevidljivi zaštitni žig koji će moći pratiti korištenje generirane slike na internetu.

Meta-ina usluga Imagine izgrađena je na njihovom vlastitom modelu umjetne inteligencije pod nazivom Emu, koji je treniran na 1,1 milijardi javno dostupnih fotografija korisnika Facebooka i Instagrama. No, odgovorni iz Meta-e kažu kako u procesu treniranja nisu korištene slike koje su korisnici jedni drugima privatno slali u porukama.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram