Zatvori
Robinhood aplikacija - ilustracija
Foto: PiggyBank / Unsplash
PoslovniPuls
07/12/2023

Robinhood omogućio trgovanje kriptovalutama za građane EU-a

Robinhood, popularna fintech aplikacija, objavila je kako omogućuje trgovanje kriptovalutama za sve države članice Europske unije. Zanimljivo, preostale usluge po kojima je Robinhood postao popularan poput trgovanja dionicama i drugim vrijednosnim papirima, još uvijek neće biti dostupne u EU, javlja TechCrunch.

"EU je razvila jednu od najopsežnijih politika za regulaciju kripto sredstava u svijetu, zbog čega smo odabrali tu regiju kao polazište za međunarodne ekspanzije Robinhood Crypto", izjavio je Johann Kerbrat, generalni direktor Robinhood-a za kriptovalute.

Osim što se hvali niskim naknadama, Robinhood tvrdi da je jedina platforma za čuvanje kriptovaluta - gdje se sredstva korisnika nalaze u samoj burzi umjesto u njihovim samostalnim novčanicima - i da će svaki mjesec dobiti postotak povrata od njihovog volumena trgovanja, plaćenog u Bitcoinu. Korisnici Robinhood Crypto aplikacije u EU mogu kupovati i prodavati oko 25 kriptovaluta, uključujući i one najpopularnije poput Bitcoina i Ethereuma.

Iz Robinhood-a kažu kako nikada neće miješati kriptovalute svojih korisnika s poslovnim sredstvima osim u svrhu poslovanja, kao što su plaćanje mrežnih naknada. Nakon kolapsa FTX-a, korisnici postaju sve oprezniji prema centraliziranim, čuvanim kripto platformama i prelaze na decentralizirane alternative.

Robinhood Crypto aplikacija, dostupna na iOS-u i Androidu od danas, ograničena je na građane Europske unije starije od 18 godina. Platforma planira uključiti više tokena i planira dodati nove značajke poput prijenosa kriptovaluta, stakinga i nagrada.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram