Zatvori
Wall Street i kriptovalute - ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
07/12/2023

Jedan od najmoćnijih ljudi s Wall Streeta pozvao na zabranu kriptovaluta

Izvršni direktor JPMorgan Chasea, Jamie Dimon, iznio je oštre kritike na račun bitcoina i drugih kriptovaluta, ističući potrebu za njihovom zabranom. Tijekom saslušanja pred Senatskim odborom za bankarstvo, Dimon je rekao kako bi kriptovalute trebale biti zakonom zabranjene, posebno ističući njihovu povezanost s kriminalnim aktivnostima.

"Uvijek sam se duboko protivio kripto, bitcoinu, itd.", izjavio je Dimon dok ga je ispitivala senatorica Elizabeth Warren, demokratkinja iz Massachusettsa. "Jedini pravi slučaj njegove upotrebe je onaj za kriminalce, trgovce drogom… pranje novca, izbjegavanje poreza. Da sam ja u vlasti, zabranio bih ga".

Ovo nije prvi put da je Dimon izrazio oštar stav prema kriptovalutama, unatoč tome što je njegova banka aktivno uključena u blockchain tehnologiju.

Nakon dodatnog ispitivanja senatorice Warren, Dimon i drugi izvršni direktori velikih banaka suglasili su se da bi kripto tvrtke trebale biti podvrgnute istim propisima protiv pranja novca kao i velike financijske institucije.

"Kada je riječ o bankarskoj politici, obično se ne držim za ruke s izvršnim direktorima banaka vrijednih više milijardi dolara, ali ovo je pitanje nacionalne sigurnosti. Teroristima, trgovcima drogom i odmetničkim nacijama treba zabraniti korištenje kriptovaluta za svoje opasne aktivnosti. Vrijeme je da Kongres djeluje", naglasila je Warren.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram