Zatvori
Singapur panorama
Foto: Guo Xin Goh / Unsplash
PoslovniPuls
05/12/2023

Singapur želi privući AI stručnjake iz cijelog svijeta

Singapur namjerava utrostručiti broj svojih stručnjaka za umjetnu inteligenciju, uključujući znanstvenike i inženjere za strojno učenje, na 15.000, izjavio je potpredsjednik singapurske vlade Lawrence Wong.

Nacija u jugoistočnoj Aziji, koja broji 5,45 milijuna stanovnika i domaćin je azijskih sjedišta globalnih tehnoloških divova poput vlasnika Googlea, tvrtke Alphabet, i Microsofta, izjavila je da će također raditi na povećanju dostupnih resursa za visokoučinkovito računarstvo.

Prihod tvrtke Nvidia za kvartal koji se završio u listopadu uključivao je 2,7 milijardi dolara koji potječu iz Singapura, što ga čini drugim najvažnijim tržištem za Nvidia-u, nakon SAD-a i Kine.

Pod strategijom za umjetnu inteligenciju, Singapur se također obvezao povećati poticaje vlade za tehnološki sektor, uključujući potporu akceleratorima za startupe u području umjetne inteligencije i poticanje tvrtki da osnivaju "centre izvrsnosti" za umjetnu inteligenciju.

Osim nastojanja da privuku stručnjake iz inozemstva, singapurske vlasti planiraju i povećati domaće programe obuke za umjetnu inteligenciju te osigurati opskrbu grafičkih procesorskih jedinica (GPU-ova) dostupnih istraživačima u zemlji.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram