Zatvori
Uber aplikacija
Foto: Unsplash
PoslovniPuls
05/12/2023

Danas svi pričaju o Uberovoj dionici - evo zašto

Dionice Ubera zabilježile su značajan rast od preko 5% u ponedjeljak, potaknute viješću da je tvrtka za prijevoz odabrana za pridruživanje prestižnom S&P 500 indeksu. Odluka, objavljena prošlog petka od strane S&P Dow Jones indeksa, označava značajan trenutak za Uber, čije će mjesto u indeksu postati službeno 18. prosinca.

Iako je formalna potvrda udaljena još nekoliko dana, investitori su već reagirali potičući rast cijena Uberovih dionica.

Pravila S&P-a zahtijevaju da sve kompanije uvrštene u indeks ostvare pozitivnu zaradu tijekom posljednjeg tromjesečja i ukupno tijekom prethodnih četiri kvartala. Uber je zadovoljio te uvjete, ostvarivši neto dobit od 221 milijun dolara i ukupne prihode od 9,29 milijardi dolara u trećem ovogodišnjem tromjesečju. U posljednja četiri kvartala, tvrtka je ostvarila ukupnu dobit veću od milijardu dolara.

S trenutnom tržišnom kapitalizacijom od oko 118 milijardi dolara, Uber nadmašuje kriterije S&P-a prema kojima tvrtke moraju imati prilagođenu tržišnu kapitalizaciju od najmanje 14,5 milijardi dolara. Ovaj iskorak u S&P 500 indeks čini se bitnim korakom za Uber, potvrđujući njegovu poziciju kao ključnog igrača u globalnoj ekonomiji.

TEME: /  
PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram