Zatvori
Bitcoin ilustracija
Foto: PoslovniPuls / AI
PoslovniPuls
04/12/2023

Bitcoin ponovno dostigao cjenovnu razinu od 41.000 dolara

Cijena bitcoina (BTC) premašila je 41.000 dolara tijekom ponedjeljka, javlja CoinDesk. Bitcoin je tako dosegnuo cjenovnu razinu koja nije viđena još od proljeća 2022. godine.

Bitcoin u posljednjih nekoliko mjeseci doživaljava svojevrsni oporavak, uglavnom zbog sve optimističnije ekonomske slike i nade da će spot burzovni fond (ETF) za bitcoin uskoro dobiti zeleno svjetlo od američkih tržišnih regulatora.

Ether također nije trgovao iznad cjenovne razine od 2.200 dolara od svibnja 2022. godine, iako mu se nekoliko puta približio.

Skok bitcoina iznad 40.000 dolara dolazi u trenutku kada je zlato dosegnulo rekordnu visinu od 2.100 dolara po unci tijekom ranih azijskih trgovinskih sati nakon optimističnih ekonomskih prognoza predsjednika Federalnih rezervi (FED) Jeromea Powella.

"Tržište sve više očekuje smanjenje kamatnih stopa u sljedećoj godini, a investitori sve više optimistično gledaju na zahtjeve za bitcoin ETF-ovima od nekih od najvećih imena u upravljanju imovinom", komentirala je Lucy Hu, starija analitičarka u Metalpha. "Ovo je službena izjava bikovskog tržišta, a cijena bi mogla doživjeti još uzleta u idućim tjednima."

Prošlog tjedna, Powell je izjavio da su kamatne stope u teritoriju restriktivnosti, jačajući narativ da je ciklus "stezanja remena" u borbi protiv inflacije dosegnuo svoj vrhunac.

PODIJELITE OVAJ ČLANAK:
Sva prava pridržana © 2022 PoslovniPuls.com
cross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram